Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че на фронта се водят

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че на фронта се водят
Коментари Харесай

Зеленски заяви, че на фронта се водят тежки битки с руските войски

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че на фронта се водят тежки борби с съветските войски. Той акцентира, че украинските бойци унищожават врага на юг, в региона на Донецк, оповестява УНИАН.

" На юг вървим напред. Благодаря ви, воини. На изток държим линията. Купянското направление - каквото и да възнамеряват съветските терористи, ние ще унищожим врага ", сподели Зеленски във видеосъобщението си.

Той благодари на бойците за свалянето през днешния ден на съветския боен хеликоптер Ми-24 в посока Запорожие. " Всяко сходно събаряне е значимо ", сподели Зеленски.

Зеленски засегна и други тематики, сред които новите наказания против Русия, предава news.bg.

Президентът на Украйна подчерта, че най-сетне се утвърждава нов пакет от наказания на Европейски Съюз против Русия, който в допълнение ще ограничи приходите на Русия, които тя получава в Европа до момента, а също по този начин ще блокира част от методите за заобикаляне на наложените по-рано наказания.

Според него Русия би трябвало да бъде в цялостна изолираност, до момента в който основните руски експортни артикули са " злото и гибелта ".

Припомняме, че ден по-рано Зеленски призна, че напредъкът на бойното поле е " по-бавен от мечтаното ".

Признанието му пристигна седмици след началото на контраофанзивата за отвоюване на територии, окупирани от Русия.

" Някои хора считат, че това е холивудски филм и чакат резултати незабавно - не е. Залогът е животът на хората ", акцентира украинският водач в изявление за английската медия.

Украйна твърди, че от началото на контранастъплението си е върнала осем села в южната Запорожка област и в Донецка област на изток.

Зеленски изясни, че украинските сили напредват мъчно, тъй като 200 000 кв. км от територията са били минирани от съветските сили.

" Каквото и да желаят някои от нас, в това число посредством опити за напън, с цялото ми почитание, само че ние ще напредваме на бойното поле по метода, по който сметнем за най-хубав ", безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР